Falafelrulle
Matilda
Matilda

Falafelrulle

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 460 g blötlagda kikärtor
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 st gul lök
  • 40 g persilja
  • 4 klyftor vitlök
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • Ytterligare tillsättning
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • olja

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Blötlägg kikärtor i en stor skål med kallt vatten tillsammans bikarbonat. Låt stå minst 10 timmar, gärna 12-14 timmar. Tänk på att ha en rymlig skål med mycket vatten, kikärtorna sväller upp. Sila av och skölj kikärtorna ordentligt.

    2. Lägg hälften av kikärtorna i en matberedare och mal dem ordentligt en bra stund. Det tar ca 5-7 min tills kikärtorna är helt färdigmixade. Viktigt att de blir riktigt ordentligt malna, annars faller de isär när du friterar dem. Ta andra hälften av kikärtorna och mal på samma sätt.

    3. Grovhacka persilja, lök och pressa vitlök. Lägg dem tillsammans med kryddor och kikärtsmassan i matberedaren, mixa ytterligare några varv. Ställ in det i kylen i minst 30 minuter.

    4. Precis innan fritering blandar du bakpulver och bikarbonat, blanda ordentligt. Låt stå i ca 15 min.

    5. Forma din falafel i önskad storlek. Funkar även att forma falafeln med handen eller 2 skedar.

    6. Hetta upp olja och fritera i ca 3 min på varje sida.

    Tillbehör: Servera med libabröd, sallad, tomat, gurka, rödlök, vitlökssås, saltgurka och feferoni.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.