Färsröra med soltorkade tomater Posted on 09/06/2020 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
500 g
nötfärs 5% (11 SP)
1 gul
lök
1-2
vitlöksklyftor
1 tsk
chilipulver
1 msk
kalvfond
½ msk
japansk soja
8 st
soltorkade tomater, torra (4 SP)
3 dl
vatten
1 dl
crème fraiche 8% (5 SP)
Totalt blir det 5 SP/port. Lägg till SP för tillsatt matfett och för tillbehör. Servera med valfria grönsaker. Byt till quornfärs så blir det 2 SP/port.
Beskrivning
Lägg dom soltorkade tomaterna i blöt 1 tim innan du ska laga maten.
Skala och hacka lök och vitlök.
Stek i matfett.
Tillsätt färs och stek tills den är genomstekt.
Tillsätt fraiche, chilipulver, fond och soja.
Låt sjuda en stund.
Låt soltorkade tomater rinna av och strimla dem.
Blanda ner i färsröran.
Smaka av med salt och peppar.
Servera till ris eller annat gryn.
Krydda meddragon, soja, kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar. Putsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor
Koka på medelvärme utan lock tills potatisen är mjuk, ca 20 min. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär potatisen i 3–4 mm tjocka skivor, gärna i matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.