Färslimpa
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Färslimpa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g  potatis
  • 125 g  frysta lingon
  • 0.5 dl  agavesirap
  • 100 g  grönkål
  • 1 tsk  flingsalt
  • Svampgräddsås
  • 1  gul lök, i klyftor
  • 200 g  champinjoner, halverade
  • 250 ml  Imat
  • 2 msk Grönsaksbuljong
  • 1 tsk soja
  • 1 dl  vatten
  • Färslimpa
  • 800 g  formbar och tinad färs
  • 1  gul lök, grovriven
  • 1  vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk  grönpeppar
  • 1 tsk  svartpeppar
  • 1 tsk  torkad timjan

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med lök och vitlök. Mortla ihop de torra kryddorna och tillsätt dem. Fyll en oljad brödform, ca 24 x10 cm, med färssmeten. Grädda mitt i ugnen ca 45 min.
    Koka potatisen i saltat vatten. Rör de frysta lingonen med agavesirapen tills lingonen tinat något.

    Stek lök och svamp i en stekpanna tills svampen vätskat av sig. Häll i havregrädde, buljongtärning, soja och vatten. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med peppar.

    Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönkålen hastigt i lite salt. Servera färslimpan med svampsås, potatis, rårörda lingon och grönkål.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.