Färsbiffar med stekt lök, stekt potatis och sås.
rasmusehrnborn
rasmusehrnborn

Färsbiffar med stekt lök, stekt potatis och sås.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 500 g Högrevsfärs
  • 1 ägg
  • 1 Schalottenlök
  • Paprikapulver
  • Cayennepeppar
  • Vitlökspulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 stora potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 msk Brunt socker
  • Sås
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 halv buljongtärning
  • 2,5 dl grädde
  • 1 skvätt japansk soja
  • Vitpeppar

Beskrivning

    1. Hacka schalottenlöken fint. Blanda ihop färs, ägg, lök och kryddor i en skål. Låt stå en stund innan tillagning.

    2. Dela upp i 4 biffar. Stek i smör och olja på mellanvärme. Lägg på en kvist rosmarin i slutet av stekningen.

    3. Tag lite av sky ifrån stekningen och häll över i en kastrull. Red med vetemjöl och tillsätt därefter grädde och en halv buljongtärning. Koka upp och låt sedan sjuda. Smaka av med soja, salt och vitpeppar.

    4. Dela potatisen i ca 3cm bitar. Stek i olja. Krydda med salt och peppar.

    5. Hacka löken grovt. Stek i smör tills den är genomskinlig och tillsätt sedan socker. Smaka av med salt och peppar.

    6. Servera.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.