Färsbiffar med kantarellsås, 4 portioner
catrineyngbro
catrineyngbro

Färsbiffar med kantarellsås, 4 portioner

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 0,5 dl ströbröd (går bra med glutenfritt ströbröd också)
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • + smör att steka i
  •  
  • Kantarellsås
  • 200 g färska kantareller eller trattkantareller
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 tsk soya
  • salt och svartpeppar

Beskrivning

    Gör så här:
    1. Skala och finhacka löken, stek den mjuk i lite smör.
    2. Blanda ströbröd med mjölk och ägget och låt svälla 5 minuter. Blanda i det stekta löken, nötfärs, salt och svartpeppar. Forma till biffar och stek tills gyllenbruna. Lägg i en form och täck med folie och ställ i ugnen på 100 grader så de håller sig varma.
    3. Tillsätt 1 dl vatten i stekpannan och koka ur alla goda smaker, häll steksyn i en skål och spara.
    4. Lägg kantarellerna i torr stekpanna och stek tills vattnet kokat ur svampen, tillsätt smör och finhackad gul lök och stek gyllene.
    5. Tillsätt stekskyn, grädde, soya och låt sjuda 5 minuter tills den börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar.
    6. Servera med kokt potatis eller kanske potatismos.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.