0,5 dl
ströbröd (går bra med glutenfritt ströbröd också)
0,5 dl
mjölk
1
ägg
500 g
nötfärs
1 tsk
salt
0,5 tsk
nymalen svartpeppar
+ smör att steka i
Kantarellsås
200 g
färska kantareller eller trattkantareller
1 gul
lök
2 msk
smör
3 dl
matlagningsgrädde
1-2 tsk
soya
salt och svartpeppar
Beskrivning
Gör så här:
1. Skala och finhacka löken, stek den mjuk i lite smör.
2. Blanda ströbröd med mjölk och ägget och låt svälla 5 minuter. Blanda i det stekta löken, nötfärs, salt och svartpeppar. Forma till biffar och stek tills gyllenbruna. Lägg i en form och täck med folie och ställ i ugnen på 100 grader så de håller sig varma.
3. Tillsätt 1 dl vatten i stekpannan och koka ur alla goda smaker, häll steksyn i en skål och spara.
4. Lägg kantarellerna i torr stekpanna och stek tills vattnet kokat ur svampen, tillsätt smör och finhackad gul lök och stek gyllene.
5. Tillsätt stekskyn, grädde, soya och låt sjuda 5 minuter tills den börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera med kokt potatis eller kanske potatismos.
Nu är jag dock tillbaka för att bjuda er på ett vardagsvänligt recept på färsbiffar. Jag hoppas att ni haft både en bra jul och en bra start på det nya året, för mycket har hunnit hända sedan jag sist delade med mig av något recept här på bloggen
400 g förvällda eller frysta kantareller. 1 msk japansk soja (börja med mindre och smaka av). 4 dl creme fraiche. 400 g förvällda eller frysta kantareller. 1 msk japansk soja (börja med mindre och smaka av). 4 dl creme fraiche
Smaka av med salt och peppar och låt såsen långsamt koka ihop på svag värme. Så här gör du. 15 minuter. Stek de färska kantarellerna i lite smör så att vätskan i svamparna reduceras (eller om du har frysta - tina dem i rumstemperatur
Skär osten i små bitar och blanda med färsen. 5 st gurka 2 dl grekisk yoghurt 1 st vitlöksklyfta salt peppar 1 msk olivolja Servera med. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara. 1Servera med klyftpotatis, och en sallad med tomater, oliver och rödlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.