Gör så här
Rör ihop bikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke.
Slå i yoghurten, nötterna och de torkade frukterna samt sirapen.
Smöra en avlång brödform och istället för att bröa formen strö på antingen lite skalade solrosfrön eller pumpafrön.
Skrapa ner den ganska kladdiga smeten i formen. Se till att inte fylla formen ända upp till kanten, eftersom det jäser med bikarbonaten. Lämna ungefär tre centimeter upp till kanten. Jämna eventuellt till ytan och strö på lite solrosfrön eller pumpafrön.
Sätt ugnen på 200 grader och ställ in formen och låt stå i 60 minuter. Därefter, sänk temperaturen till 175 grader och låt stå i 30 minuter för att undvika att det blir bränt.
Klipp bacon och strimla purjolöken och fräs detta. Lägg kyckling, bacon och purjo i en smord ugnsform. Vispa ihop grädde, senap och fond, och häll över i formen
Drick och njut och håll dig och din familj frisk. Koka 3 l vatten och slå över bären. Ha ner bären i en gryta, går att ta större mängd, men ta då mer av resten också
Andra dagen på Österlen och jag har redan kommit in i lunken här. Mycket läsning, både för stora och små, ett givande loppisbesök, fika i trädgården och sen ett par timmars middagsförberedelser
Efter eget huvud och provlagning har jag justerat receptet något, och serverar ofta denna sufflé, gjord på blåbär med rårörda blåbär och hallon samt lösvispad vaniljgrädde – som alltid gör stor succé
En av de enklaste förrätter vi fixat till och dessutom så variationsrik. I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Hej och välkomna till min blogg. Här i bloggen skriver jag allt som händer i mitt liv och vad vi gör på dagarna, det handlar mycket om shopping,bakning, nageldesign och så klart om barnen
Hatten av för det receptet och välkommen underbara grillsäsong. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Gilla gärna inlägget på Bloglovin’ så att fler få ta del av detta underbara recept. Jag brukar ta fram en skål med oliver och kanske denna goda fetaostdip
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.