Skölj och skär auberginen på längden ca ½ cm tjockt. Lägg ut på hushållspapper och strö över lite salt. Låt vätskan dras ut i ca 15 minuter.
Skala och skiva potatisarna, salta lätt.
Finhacka lök och vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök, kanel, oregano och tomatpuré i några minuter och tillsätt därefter färs och köttbuljong och fräs ytterligare i några få minuter.
Smaka av.
Ha sedan i ajvar och sist i créme fraiche. Smaka av igen.
Salta och peppra.
Stek auberginen i olja i en stekpanna ca 2 min per sida.
Stek därefter potatisskivorna lätt.
Lägg ett lager potatisskivor på botten i en smord ugnsäker form, varva med ett lager aubergine, därefter färs och avsluta med potatis och aubergine. Häll över grädden (jag hade vispgrädde fast som jag spädde ut med lite mjölk) och strö över osten. Grädda i förvärmd ugn på 225 grader i ca 45 min eller tills potatisen är klar. Om potatisen får tillräckligt med färg innan gräddningstiden gått ut - lägg över aluminiumfolie.
Servera med turkisk yoghurt och sallad gjord av rödlök, tomat, gurka, oliver och fetaost.
Nåväl, den här moussakan ska serveras rykande varm och är mycket enkel och riktigt god. Mitt i högsommarvärmen blev jag sugen på moussaka till middag, kanske på grund av den kommande Greklandsresan
Om ni nu har missat denna dag hel, så kommer jag till er räddning med en super enkel Nutella Brownie recept som ni kan bjuda familjen på till efterrätt idag
I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
Den gröna är starkare än den röda, men man kan ju enkelt anpassa styrka genom hur mycket man har i. Så här i vardagsstressen är alltså detta helt perfekt att ha hemma, för man kan enkelt slänga ihop en måltid på en mindre en halvtimme (jag gjorde det igår senast
Enkel fiskgratäng med tomat (4-6 port. Ett snabbt middagstips kommer här. En riktigt lättlagad gratäng med torsk, tomatgrädde och ost, bara att blanda ihop och grädda
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Hej på er,. Redan tisdag kväll, dagarna går ju så himla fort. Skoj, snart helg igen. ). Helgerna här hemma, eller söndagen iaf, starta ofta med nybakat bröd till frukost och jag tänkte publicera ett nytt recept på snabb-bakade frallor
Snart tillbaka till vardagen och då är det bra att ha några goda vardagsrätter i bakfickan. Jag har redan planerat veckans mat och storhandlat, vilket känns jätteskönt att ha gjort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.