24 skiva(or)
jätterasker, eller annat kvadratiskt formbröd
Fyllning 1
2 burk(ar)
tapenade, två små eller en stor
Fyllning 2
1 dl
Pesto Rosso
2 dl
crème fraiche
Fyllning 3
200 gram
färskost med vitlök, eller med örter
6 skiva(or)
parmaskinka
Garnering
2 dl
crème fraiche
200 gram
cream cheese
1 kruka(or)
basilika
20 skiva(or)
salami
12 skiva(or)
parmaskinka
1 burk(ar)
oliver, svarta eller blandade
1 ask
körsbärstomater
1 förpackning
minimozzarella
10 st
cocktailkapris
1 burk(ar)
kronärtskockshjärtan på burk
Beskrivning
1. Om brödet är kvadratiskt behöver det inte kantskäras, däremot är det bra
att skära brödet till vartannat lager så att skivorna hamnar omlott (lägg två hela skivor längs med mitten på tårtan, skär tre skivor i halvor till kanterna och en skiva i fyra delar till hörnen).
2. Lägg 6 skivor bröd (2*3) tätt ihop på ett fat. Bred tapenaden på brödet. Lägg på 6 skivor bröd.
3. Blanda cremefraiche och pesto rosso till fyllning 2 och bred ut den.
4. Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred ut den kryddade färskosten och lägg på parmaskinkan. Avsluta med de 6 återstående brödskivorna.
5. Blanda creme fraiche och cream cheese och bred det runtom och ovanpå tårtan.
6. Spara toppskotten på basilikan och hacka resten av bladen grovt. Garnera med hacket runt övre delen av kanten på tårtan.
7. Tryck fast salamiskivorna längs nederkanten på tårtan runt om.
8. Sno ihop parmaskinkskivorna till rosor och fördela dem ovanpå tårtan tillsammans med övrig dekoration. Avsluta med basilikakvistarna.
Om brödet är kvadratiskt behöver det inte kantskäras, däremot är det bra att skära brödet till vartannat lager så att skivorna hamnar omlott (lägg två hela skivor längs med mitten på tårtan, skär tre skivor i halvor till kanterna och en skiva i fyra delar till hörnen)
Nu kommer mitt recept på smörgåstårtan jag gjorde i dagarna och som blev klar igår. Om man vill ha en saftig smörgåstårta, är det viktigt att fukta bröden och låta stå i ungefär ett dygn tills det är dags att börja med fyllningen
Den här smörgåstårtan bjöd jag mina vänner på i lördags. Det är alltid gott med smörgåstårta. Jag blandade i hop lite av varje men mätte inte, så mängden får du göra på känsla om du vill prova att göra en likadan
10-12 skivor italiensk salami. Skär bort kanterna på brödet. Lägg 6 skivor bröd (2*3) tätt ihop på ett fat (lägg två hela skivor längs med mitten på tårtan, skär tre skivor i halvor till kanterna och en skiva i fyra delar till hörnen)
En stor formfranskaLägg ut på en plåt. 1 stor burk keso 1 ask med färskost 3 dl crémefrachie 1 burk hackade soltorkade tomater1 msk örtsaltLite chilipepparBlanda ihop och bred ut i olika lager på brödet som ligger på plåten
Italiensksmörgåstårta. Lyxade till med smörgåstårta idag till middag. Italiensksmörgåstårta. Inte helt fel att få smörgåstårta till lunch i ett par dagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.