Enkel italiensk inspirerad smörgåstårta
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Enkel italiensk inspirerad smörgåstårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 24 skiva(or) jätterasker, eller annat kvadratiskt formbröd
  • Fyllning 1
  • 2 burk(ar) tapenade, två små eller en stor
  • Fyllning 2
  • 1 dl Pesto Rosso
  • 2 dl crème fraiche
  • Fyllning 3
  • 200 gram färskost med vitlök, eller med örter
  • 6 skiva(or) parmaskinka
  • Garnering
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 gram cream cheese
  • 1 kruka(or) basilika
  • 20 skiva(or) salami
  • 12 skiva(or) parmaskinka
  • 1 burk(ar) oliver, svarta eller blandade
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 förpackning minimozzarella
  • 10 st cocktailkapris
  • 1 burk(ar) kronärtskockshjärtan på burk

Beskrivning

    1. Om brödet är kvadratiskt behöver det inte kantskäras, däremot är det bra
    att skära brödet till vartannat lager så att skivorna hamnar omlott (lägg två hela skivor längs med mitten på tårtan, skär tre skivor i halvor till kanterna och en skiva i fyra delar till hörnen).
    2. Lägg 6 skivor bröd (2*3) tätt ihop på ett fat. Bred tapenaden på brödet. Lägg på 6 skivor bröd.
    3. Blanda cremefraiche och pesto rosso till fyllning 2 och bred ut den.
    4. Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred ut den kryddade färskosten och lägg på parmaskinkan. Avsluta med de 6 återstående brödskivorna.
    5. Blanda creme fraiche och cream cheese och bred det runtom och ovanpå tårtan.
    6. Spara toppskotten på basilikan och hacka resten av bladen grovt. Garnera med hacket runt övre delen av kanten på tårtan.
    7. Tryck fast salamiskivorna längs nederkanten på tårtan runt om.
    8. Sno ihop parmaskinkskivorna till rosor och fördela dem ovanpå tårtan tillsammans med övrig dekoration. Avsluta med basilikakvistarna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.