Engelsk fiskgratäng
kjaellgren
kjaellgren

Engelsk fiskgratäng

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Sätt ugnen på 200˚
  • Potatismos
  • 800 gram potatis
  • 2 msk mellanmjölk
  • 2 tsk dijonsenap
  • Sås
  • 1 msk smör & rapsolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 3 msk fraîche 8%
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk dill
  • 150 gram gröna ärtor
  • 500 gram torsk, kolja eller sej
  • 1 dl riven ost

Beskrivning

    Skala och koka potatis. Mosa grovt och blanda ner mjölk och senap. Smaka av med salt och peppar.

    Värm margarin i en kastrull och blanda ner mjöl. Låt det puttra någon min och häll sedan på vatten, lite i taget, och lägg i buljongtärning. Låt såsen tjockna under omrörning. Blanda ner fraiche och dill och smaka av med senap, salt och peppar. Blanda ner fiskbitar och ärter och blanda runt försiktigt.

    Häll över fisk- och ärtsåsen i en ugnsfast form. Toppa med potatismoset, riven parmesan och tillaga i ugn ca 20 min.

    Servera med kokta eller rivna morötter.
    4 portioner ger 5 points per portion

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.