Elias Löksoppa
EliasJonsson
EliasJonsson

Elias Löksoppa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g bladselleri
  • vikt med skal: 640 g gul lök
  • 1,4 liter kokhett vatten
  • 0,75 tsk torkad timjan
  • 0,75 tsk torkad mejram
  • 2,75 krm vitpeppar eller 11 drag på vitpepparkvarnen
  • 3 buljongtärningar av valfri smak. (utan smakförstärkare)

Beskrivning

    Detta är ett förträffligt sätt att få i sig den dagliga dosen lök. Läs mer om varför gul lök är viktigt att få i sig på https://www.svd.se/gul-lok-minskar-risken-for-cancer

    i en kastrull på 5 liter:
    125 g bladselleri, finhackad i matberedare
    574 g nettovikt gul lök, finhackad i matberedare. (vikt med skal: 637 g)
    1400 g vatten, uppkokat i vattenkokare
    0,75 tsk torkad timjan
    0,75 tsk torkad mejram
    11 drag på vitpepparkvarnen == 2,75 krm
    3 st buljongtärningar, (utan smakförstärkare)

    låt koka under lock på medelvärme i 45 min.
    låt svalna.
    Njut!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.