Elias kryddstarka saffranstorskgratäng med kokt potatis och grönsaker
EliasJonsson
EliasJonsson

Elias kryddstarka saffranstorskgratäng med kokt potatis och grönsaker

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 paket torskfilé. 400 g/paket
  • 1 dl lökpulver
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 90 ml fond eller 6 buljongtärningar av valfri smak
  • 80 ml rapsolja
  • 2 msk vitlökspulver
  • 2 tsk torkade chili flakes
  • 3 krm malen svartpeppar eller 12 drag på svartpepparkvarnen (kan variera från kvarn till kvarn. mät för säkerhets skull)
  • 0,5 g eller 1 paket saffran
  •  
  • till servering
  • skalad, kokt potatis
  • gröna bönor eller andra tinade grönsaker från frysdisken

Beskrivning

    Ger cirka 10 portioner.
    Koka förslagsvis 130-160 g skalad potatis/portion.

    Ett dygn innan:
    lägg de frysta torskpaketen och påsen med de frysta grönsakerna på det varmaste stället i kylen, oftast är detta högst upp.

    1. Skala och koka potatisen

    2. Sätt ugnen på 175°C

    3. Tärna torsken och lägg tärningarna i en ugnsform

    4. Ta fram en gryta och ha där i 1 dl lökpulver

    5. Ta fram en shaker. Ha i 7,5 dl kallt vatten och 0,5 dl vetemjöl. Skaka. Ha i grytan. Efterskölj shakern med 0,5 dl vatten. Ha i grytan.

    6. 90 ml fond eller 6 buljongtärningar av valfri smak

    7. 80 ml rapsolja

    8. 2 msk vitlökspulver

    9. 2 tsk torkade chili flakes

    10. 3 krm svartpeppar, alternativt 12 drag på svartpepparkvarnen. (mät för säkerhets skull)

    11. 0,5 g eller 1 paket saffran

    12. Låt koka upp under omrörning. Låt koka i 5 minuter under omrörning från botten.


    13. Häll såsen över fisken i ugnsformen
    14. Låt stå i mitten av ugnen i 25 minuter.

    Servera med potatis och grönsaker till.
    Njut!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.