Egen marsipan på 6 olika sätt,
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Egen marsipan på 6 olika sätt,

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Marsipan 1
  • 250 g mandelmjöl
  • 150 g florsocker eller
  • 2-4 msk honung
  • 2-3 msk vatten eller
  • 2-3 msk flytande smaksättning
  • Marsipan 2
  • 100 g mandelmjöl
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1/2 äggvita
  • Eventuellt lite vatten
  • Marsipan 3
  • 190 g mandelmjöl
  • 210 g florsocker
  • 25 g glykossirap
  • 30 ml vatten
  • 1-2 droppar bittermandelarom - (valfritt)
  • 2 tsk vaniljsocker - (valfritt)
  • Marsipan 4
  • 200 g mald mandel
  • 200 g florsocker
  • 1 äggvita 1-2 droppar bittermandelarom (valfritt)
  • Marsipan 5
  • 200 gram mandelmjöl
  • 3 dl florsocker
  • 1 äggvita ev. lite vatten eller mer florsocker
  • Marsipan 6 Sockerfri
  • 2 äggvitor 3 dl mandelmjöl
  • 4 msk sötningsmedel
  • 2-3 droppar bittermandelarom (valfritt)

Beskrivning

    Marsipan 1
    250g mandelmjöl
    150g florsocker eller
    2-4 msk honung
    2-3msk vatten eller
    2-3msk flytande smaksättning

    Blanda eller mixa ihop alla ingredienser förutom vattnet.
    Vattnet tillsätts lite i taget och försiktigt. Meningen är att använda så lite som möjligt.

    Marsipan 2
    100g mandelmjöl
    1 1/2 dl florsocker
    1/2 äggvita
    Eventuellt lite vatten

    Blanda eller mixa ihop alla ingredienser.
    Blir mandelmassan torr så tillsätt lite vatten, blir den för lös tillsätt mer mandelmjöl och florsocker.

    Marsipan 3
    190 g mandelmjöl
    210 g florsocker
    25 g glykossirap
    30 ml vatten
    1-2 droppar bittermandelarom - (valfritt)
    2 tsk vaniljsocker - (valfritt)

    Blanda eller mixa ihop mandelmjölet och florsockret.
    Tillsätt resterande ingredienser och blanda tills det liknar marsipan.

    Marsipan 4
    200 g mald mandel
    200 g florsocker
    1 äggvita
    1-2 droppar bittermandelarom (valfritt)

    Tillsätt florsocker och bittermandelarom till mandelmjölet och arbeta degen.
    Addera äggvitan lite i taget så att marsipanen inte blir för blöt.

    Marsipan 5
    200 gram mandelmjöl
    3 dl florsocker
    1 äggvita
    ev. lite vatten eller mer florsocker

    Blanda mandelmjöl, florsocker och äggvitan.
    Tillsätt ev extra florsocker eller vatten för önskad koncistens

    Marsipan 6 Sockerfri
    2 äggvitor
    3 dl mandelmjöl
    ca 4 msk sötningsmedel
    2-3 droppar bittermandelarom (valfritt)

    Blanda mandelmjöl med sötning och ev bittermandelarom.
    Rör sist ner äggvita lite i taget för önskad koncistens.
    Tillsätt mer mandelmjöl om degen blir för lös.


    Hemgjord marsipan förvaras kallt i kyl. Är hållbar 1-2 veckor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.