EGEN FALAFEL
iida.johansson
iida.johansson

EGEN FALAFEL

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g torkade kikärtor
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk olivolja
  • 1 gullök
  • 4 vitlöksklyftor
  • Spiskummin
  • Cayennpeppar
  • Pesilja
  • Koriander
  • Salt & Peppar
  • Panko
  • Olivolja

Beskrivning

    1. Lägg kikärtorna i en bunke med vatten 24 timmar innan användning.

    2. Sila av kikärtorna. Ta en stavmixer och mixa ner kikärtorna till en smet (detta tar en stund).

    3. Hacka löken och riv vitlöken. Tillsätt löken, olivoljan, vetemjöl samt bakpulver till kikärtssmeten.

    4. Mixa ner allt så det inte finns några lökbitar kvar. Krydda smeten med salt, peppar, cayennpeppar och spiskummin.

    5. Smaka av så du får en bra sälta och hetta från cayennpepparn i smeten. Tillsätt örterna.

    6. Sätt in smeten i kylskåpet en halvtimme.

    7. Forma kikärtsmeten till mindre biffar och panera i panko. Stek falafeln i olja till du får en fin färg.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.