Dubbelmarinerad fläskfilé
carinaboije
carinaboije

Dubbelmarinerad fläskfilé

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 fläskfilé ca 800 g
  • salt och peppar
  • rapsolja till stekning
  •  
  • marinad 1
  • 1 dl vatten
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk timjan
  • rivet skal och saften av 1/2 citron
  • 1 msk rödvinsvinäger
  •  
  • marinad 2
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk muscovado socker
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • saften av 1 lime
  • 1/2 dl hackad basilika
  •  
  • tillbehör
  • 125 g haricots verts
  • limeskivor

Beskrivning

    Lägg fläskfilén i marinad 1 i dubbla plastpåsar över natten.

    Sätt ugnen på 175 g

    Stek filén (salta och peppra) och efter stek i ugn ca 20 min

    Låt vila i 15 min

    Skiva fläskfilén tunt och lägg upp på fat och häll marinad 2 över. Bäst om den får stå i ca 1 timme

    Servera med nykokta haricots verts och lime

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.