Dotterns favorit. Enkel (och svingod) choklad och lakritsfondant
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Dotterns favorit. Enkel (och svingod) choklad och lakritsfondant

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • (ca 8 fondanter)
  • 200 g smör
  • 300 g mörk choklad
  • 2 hela ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2-3 tsk lakritspulver
  • 2 nypor havssalt

Beskrivning

    1. Värm upp ugnen till 200 grader.

    2. Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen så att allt smälter samman.

    3. Vispa samman ägg, gulor och socker fluffigt.

    4. Låt chokladblandningen svalna något innan du häller över i äggblandningen.

    5. Rör ner vaniljsocker, lakritspulver och salt i smeten.

    6. Smöra portionsformar noggrant och häll i smeten 3/4 full.

    7. Grädda fondanterna i lägre delen av ugnen i ca 6-8 minuter för en lös och rinnig insida. 10-12 minuter för en fastare fondant.



    Servera direkt till en kula vaniljglass eller en klick grädde.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.