Dinkelbröd
Kul
Kul

Dinkelbröd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Det här behövs till 12 bröd
  • 12 1/2 g jäst (1/4 paket à 50 g)
  • 2 1/2 dl vatten, 37°
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl dinkelmjöl, siktat
  • 3 1/2 dl vetemjöl

Beskrivning

    1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.

    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut till en rulle. Dela den i 12 bitar som rullas till runda bullar. Låt dem jäsa på bakbordet under bakduk, ca 30 minuter.

    3. Kavla eller platta ut bullarna och nagga dem med en gaffel eller kavla med kruskaveln.

    4. Grädda dem på muurikka (stekhäll för brasa utomhus), i trangiakökets stekpanna, på utomhusgrillen eller vanlig stekpanna, ca 2 minuter per sida. Är allra godast nygräddade.
    Tips!
    När du bakar hemma i köket är en gjutjärnsstekpanna bäst. Den håller värmen bättre.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.