Dansk fläskstek på snabbvis
kjaellgren
kjaellgren

Dansk fläskstek på snabbvis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram fläskytterfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 tsk smör
  • Tillbehör
  • 800 gram potatis
  • 2 tsk olja
  • Salt o peppar
  • 300 gram rödkål
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 äpplen
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • Sås
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vitt vi.
  • 2 msk kalvfond
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk svart vinbärsgelé
  • Salt o peppar.

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225˚.
    Skär ett rutmönster i köttet, krydda med salt och peppar. Bryn köttet i stekpannan. Sätt in en stektermometer och stek till 68˚, ca 20 min.
    Skär potatisen i bitar. Gnugga in oljan och krydda. Sätt in bredvid köttet och stek i 20 min.

    Riv rödkålen i matberedare. Blanda med vinäger, socker och salt. Låt stå och dra i minst 15 min.

    Blanda matlagningsgrädde, vin, kalvfond och soya och koka upp.tillsätt ev sky fr köttet. Red av med maizenamjölet utrört i lite vatten. Smaksätt med svart vinbärsgelé.
    Låt köttet vila i 5 min innan det skärs i skivor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.