Dadel & valnötsbollar
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Dadel & valnötsbollar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 gram dadlar
  • 500 gram valnötter med skal
  • 1 citron
  • florsocker

Beskrivning

    Först och främst: Köp dadlar med kärnor som är riktigt saftiga. Lite av en garanti för att valnötterna ska vara goda är att de har skal. Så även om det är lite extra jobb så tjänar man på att skala dem själv. Hur många gånger har man inte köpt valnötter som smakar beskt och härsket? Ett annat tips om valnötter är att förvara dem i kylen eller svalen. De och andra nötter innehåller så mycket fett så de härsknar lätt om de är i rumstemperatur.
    Använda ekologiska citroner, det borde alltid vara en självklarhet men speciellt när man ska använda skalet i matlagning.
    Sådär, uppläxningen avklarad. Nu över till det korta arbetet!

    Skala valnötterna, kärna ur dadlarna och riv skalet från citronen.
    Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa det till en grynig massa. Droppa i citronsaft för att få det att gå ihop till en deg. Den exakta mängden har jag ingen koll på, jag smakar mig fram och ger mig när det smakar gott och jag lätt kan rulla små bollar av massan.
    Rulla bollar, lägg på ett fat och låt dem stå i kylen tills du serverar dem.
    Lägg då upp dem i en vacker skål och pudra över florsocker.

Kommentarer

  • ingelamlandberg

     - 

    Från bloggen Den som äter palsternackor

Logga in eller Registrera för att kommentera.