Currytorsk, gratäng
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Currytorsk, gratäng

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 100 g champinjoner, skivade
  • 1 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 250 ml matlagningsgrädde
  • 1 msk honung
  • 70 g babyspenat
  • 400 g fryst torsk, tinad
  • 4 dl ris
  • (2 dl riven ost)

Beskrivning

    1. Bryn lök i smör och olja under omrörning till fin färg. Tillsätt svamp och curry och stek med några minuter till.

    2. Pudra över mjölet och rör om. Häll i vatten, grädde och honung, låt koka ihop till en jämn sås.

    3. Lägg spenat i botten på en ugnsform och lägg fisken ovanpå. Salta och peppra. Häll över såsen (och toppa med riven ost). Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med ris.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.