approx. 100g (4oz) caster sugar (plus extra for the topping)
5 egg
yolk
2 hole
eggs
Beskrivning
Method
Oven in 115°C
Pre-heat the oven to gas Mark1 (275°F / 140°C)
Pour the cream into a saucepan. Split the vanilla pod lengthways and scrape the seeds into the cream. Bring to boiling point, then lower the heat and simmer gently for five minutes.
Beat the sugar and egg yolks together in a large heat-proof bowl until pale and creamy. Bring the cream back to boiling point, then pour over the egg mixture whisking all the time until thickened - this indicates that the eggs have begun to cook slightly.
Strain through a fine sieve into a bowl and fill six ramekins about two thirds full. Place the ramekins in a large roasting tray and pour in enough hot water to come halfway up the sides of the ramekins. Place on the centre shelf and bake for about 30 minutes, or until the custards are just set and still a bit wobbly in the middle. Remove from the roasting tray and allow to cool to room temperature.
When you are ready to serve, sprinkle one level teaspoon of caster sugar evenly over the surface of each crème, then caramelise with a blowtorch.
Leave to cool for a couple of minutes, then enjoy one of France's greatest contributions to eating pleasure
Nu är det snart ett nytt år. Jag vill tacka alla er som läser bloggen för att ni vill komma och hälsa på här hos mig, det känns helt galet att det finns folk som tycker att det jag bakar och skriver faktiskt är intressant
En välgjord CremeBrulee är ett av de bästa sätten att avsluta en fin middag, tycker ni inte. Jag hade ju tänkt servera olika sorters Brulee till alla hjärtans dag, men jag tappade dem i golvet när jag skulle ta ut dem ur kylen, snacka om antiklimax =(
Jag har vuxit upp med många karamellpuddingar (créme caramel) till efterrätt på söndagsmiddagarna. Det slinker ju ner så lätt och behöver inte tuggas och det är trots allt min mammas favoritefterrätt
I helgen testade jag göra Crème Brûlée för första gången, och det blev riktigt gott. ) Man ska grädda dem på väldigt låg temperatur så dem blir krämiga och goda, ugnen får inte uppnå 100grader, utan ska ligga på 95grader
Vispa ihop äggulor och socker i en skål. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljstång med frö, grädde och mjölk, och låt svalna något
Jag brukar ha vaniljstång i Crème Brulee. Nu när jag provat med lakritspulver, så tycker jag att de blir mycket godare i smaken med den härliga brytningen som lakritsen ger
Gör så här. Värm ugnen till 100°C. Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och socker. Låt sjuda i 5 minuter. Ställ åt sidan för att vila någon timme alternativt över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.