Crawfish Étouffée a la Valle di Corto
rasmusehrnborn
rasmusehrnborn

Crawfish Étouffée a la Valle di Corto

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 50 g osaltat smör
  • 2 msk mjöl
  • 1 lök
  • 2 röda eller gröna paprikor
  • 2,5 dl selleri
  • 4 vitlöksklyftor
  • Kycklingbuljong
  • Tomatpuré
  • 1 kg signalkräftor
  • 2 dl hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Cajun kryddblandning
  • Ris

Beskrivning

    1. Hacka lök, paprika, selleri och vitlök.

    2. Gör en roux på smält smör och mjöl

    3. Lägg i lök, paprika och selleri och tillaga på medium värme tills grönsakerna är mjuka. Lägg sedan i vitlök och täck med buljong. Man kan även lägga till lite av kräftspadet. Krydda med salt, peppar och cajun kryddmix.

    4. Koka upp allt och sänk sedan värmen till medium och låt det sjuda i ca 15 minuter. Rör om då och då.

    5. Mixa soppan slät, lägg sedan i persilja och kräftstjärtar. Låt allt stå kvar på plattan men stäng av värmen

    6. Kok ris

    7. Servera. Garnera med hackad persilja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.