1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
2. Mixa kexen och sockret, blanda med det smälta smöret och tryck ut smulblandningen i formen. Grädda 8 - 10 minuter.
3. Ta ut och låt svalna medan du gör fyllningen. Sänk ugnen till 150 grader. Vispa ihop osten med socker och mjöl och vispa i grädde, crème fraîche och vaniljextrakt tills du har en jämn smet.
4. Häll fyllningen i formen och grädda ca 55 minuter. Låt svalna. Skär upp i rutor. Strö över litet socker och bränn av det med en brännare. Dekorera ev med vispad grädde och färska hallon.
Varför välja mellan CrèmeBrûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
CHEESECAKE. Creme brulee cheesecake Du behöver. Creme brulee cheesecake med smak av pepparkaka. Hej igen. Här springer tiden iväg och vi njuter av att umgås med familjen
En välgjord Creme Brulee är ett av de bästa sätten att avsluta en fin middag, tycker ni inte. Jag hade ju tänkt servera olika sorters Brulee till alla hjärtans dag, men jag tappade dem i golvet när jag skulle ta ut dem ur kylen, snacka om antiklimax =(
Ställ portionsformarna i en ugnsform eller långpanna där alla portionsformar får platsHäll sedan försiktigt i varmt vatten (går bra med varmt vatten från kranen) i ugnsformen, men var försiktig så det inte kommer vatten i crèmebrûléen
Men första gången jag smakade crèmebrûlée visste jag att jag hade missat något. Om du tycker att créme caramel med en karamellsås som lätt kan bli brändskadad och för söt så så tycker jag att du ska testa göra en crèmebrûlée
I helgen testade jag göra CrèmeBrûlée för första gången, och det blev riktigt gott. ) Man ska grädda dem på väldigt låg temperatur så dem blir krämiga och goda, ugnen får inte uppnå 100grader, utan ska ligga på 95grader
Vispa ihop äggulor och socker i en skål. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljstång med frö, grädde och mjölk, och låt svalna något
Jag brukar ha vaniljstång i Crème Brulee. Nu när jag provat med lakritspulver, så tycker jag att de blir mycket godare i smaken med den härliga brytningen som lakritsen ger
Gör så här. Värm ugnen till 100°C. Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och socker. Låt sjuda i 5 minuter. Ställ åt sidan för att vila någon timme alternativt över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.