1/2 cup
(115g) unsalted butter, melted and slightly cooled
1/3 cup
(67g) packed light or dark brown sugar
2 Tablespoons
(30ml) honey
1 large
egg, at room temperature
1 cup
(240ml) buttermilk, at room temperature*
Buttermilk is required for this recipe. If you don’t have any, you can make a DIY sour milk by adding 2 teaspoons of fresh lemon juice or white vinegar to a liquid measuring cup. Then add enough whole milk to make 1 cup total. Stir and let sit for 5 minutes before using. Whole milk is strongly recommended for moistest, richest texture, but you can use lower fat or nondairy milk in a pinch.
Beskrivning
Instructions
Preheat oven to 400°F (204°C). Grease and lightly flour an 8 or 9-inch square baking pan. Set aside.
Whisk the cornmeal, flour, baking powder, baking soda, and salt together in a large bowl. Set aside. In a medium bowl, whisk the melted butter, brown sugar, and honey together until completely smooth and thick. Then, whisk in the egg until combined. Finally, whisk in the buttermilk. Pour the wet ingredients into the dry ingredients and whisk until combined. Avoid over-mixing.
Pour batter into prepared baking pan. Bake for 20 minutes or until golden brown on top and the center is cooked through. Use a toothpick to test. Edges should be crispy at this point. Allow to slightly cool before slicing and serving. Serve cornbread with butter, honey, jam, or whatever you like.
Wrap leftovers up tightly and store at room temperature for up to 1 week.
Jag har sen länge velat baka ett majsbröd och inte vilket som helst utan hört och sett många avsnitt av Oprah Winfrey och den har jag sparat väldigt länge här hemma och igår så slog jag till äntligen
På Gabys inrådan testade jag receptet på cornbread i boken, jag har tänkt göra cornbread en tid, men efter ett annat recept (som jag sparar till senare)
R. e. c. p. t. i. l. d. a. b. r. ö. h. j. g. o. s. H. n. f. m. y. k. ,. å. ä. J. v. u. M. B. T. I. S. w. Y. -. 1. 0. 5. 4. 3. /. V. 2. C. G. L. x. P. d l
Cornbread. Ett bröd i en nyinförskaffad form från IKEA, och en burk med tomatchutney - fick bli tack-för-att-vi-fick-komma-present till det fina värdparet som bjöd oss på en kalasmiddag utan dess like
Har ni ätit cornbread någon gång. Det är väl kanske egentligen fel att kalla det för bröd, cornbread är nämligen oftast sött som en kaka, precis som Banana bread
Servera med cornbread och en sallad. Cornbread säger jag bara. Vill man inte ha cornbread så kan man ta vilket bröd som helst till chiliconcarnen, eller så kokar man ris till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.