Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt (35×25) med bakplåtspapper.
Smält smöret och dra sedan väck från värmen, låt svalna en aning.
Vispa ihop smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker i en skål.
Tillsätt 1 ägg + 1 äggula och vispa snabbt ihop.
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål, sikta sedan ned i smörblandningen. Blanda tills allt mjöl nästan är inarbetat, då häller du även i den grovhackade chokladen. Fortsätt blanda till en jämn deg.
Häll upp degen i formen. Bred ut jämt med en slickepott/spatel.
Grädda i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter. Hacka daim under tiden kakan gräddas.
Så fort kakan kommer ut ur ugnen så toppar du kakan med daim och chokladknappar. Strö över flingsalt.
Låt svalna helt i rumstemperatur innan du skär upp kakan i rutor. Förvara kakorna i en lufttät burk i rumstemperatur.
Och det blev lite mjuksega cookiesmeddaimochvitchoklad. Hacka chokladenoch rör ner i degen. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt ochbikarbonatoch rör ihoptill en deg
Första gången jag gjorde cookiesen (på LCHF-visochmed kokosolja) lät jag degen vilai kylskåp och skar skivor av den, andra gången (med rårörssocker, vaniljsockeroch mandelolja) rullade jag degen till bollar direktoch gräddade
Hacka chokladenimindrebitarochtillsätt det tillsammansmed tranbär tillsmörblandningen. Tycker det ger väl så bra resultat, ochsamtidigt så får jag medlite mer smak, eftersom att jag inte skal mandel eller hasselnötterna utan mal med skalet på
170 g smör 180 g macadamianötter [2,5 dl] 140 g farinsocker [2 dl] 120 g strösocker [1,5 dl] 55 g ägg [1 st] 15 g äggula [1 st] 300 g vetemjöl [5 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 4 g vaniljsocker [1 tsk] 250 g vitachokladknappar
Jag har varitiMadridmed ett gäng kompisaroch haft det supertrevligt, ja bortsett från att jag blev bestulen på pengar, körkort och bankkort efter typ en timmeiSpanienoch blev tvingad på guidad tur på en segway så var allt kul
//Matilda Mjuka cookiesmedlakritsochvitchoklad. Så skulle jag beskriva dessa u n d e r b a r a cookies som var något av ett "experiment", som jag brukar kalla det
Igår kväll gjorde jag cookies, dom var väldigt populära och jag fick göra nya idag för att kunna göra ett inläggtill er medbild, för ett inlägg på bakverk/mat utan bild är som en lussekatt utan saffran
Ta med en matsked (eller glasskopa) upp en klick deg, rulla till en boll och platta till den något. Det här är ett amerikanskt recept medamerikanska mått
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.