1-3 st
färska chili (justera hetta efter smak eller uteslut chilin)
1 röd
paprika
1 grön
paprika
2 msk
tomatpuré
2 tsk
spiskummin
2 tsk
paprikapulver
Salt
Beskrivning
Gör såhär:
Hacka lök i tärningar, finhacka vitlök och chili. Hacka paprika i strimlor, hacka kycklingfiléerna i bitar. Hetta upp olja och stek löken glansig. Tillsätt kyckling och stek tills den får färg. Vänd i chili, vitlök, spiskummin, paprikapulver, tomatpuré och stek allting under omrörning i ca 2-3 min. Tillsätt paprika och stek nån minut.
Häll i kokosmjölk, smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i ca 15-20 min. Garnera med färsk koriander och pressa gärna lite lime över vid servering.
Het kycklinggryta med chorizo. Tänk vad man hitta i ett tomt kylskåp och frys. Tycker inte jag gör annat än att handlar mat, men det enda stället det märks är på bankkontot
Kycklinggryta med bacon och trattkantareller. Recept på kycklinggryta med bacon och trattkantareller, 4 pers. Recept på kycklinggryta med bacon och trattkantareller, 4 pers
Gör så här. Skär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan. Bryn lök, vitlök, ingefära, salladslök, vattenkastanjer och paprika några minuter
Thailändsk kycklinggryta 4 port. Min sol försvann typiskt nog. så jag fortsätter väl här och bjuder er på ännu ett recept och hoppas under tiden att solen vågar sig fram igen
En välsmakad söndagsmidda Till 4 pers4 kyckling fileer3 dl CF1 dl mjölk1 tsk curry2 tsk sambaloklek1 dl mango chutneySalt,peppar o paprikapulverOlivolja till stekningRis och broccoli till serveringSkiva fileerna mycke mycke tunt o fint, salta o peppra bitarna o stek dom i olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.