1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Krama ur överflödig vätska ur fisken. Mixa hastigt fisken till en färs i en matberedare monterad med knivblad. Blanda med 1 dl matgrädde, äggula, salt och vitpeppar. Forma smeten till små biffar med blöta händer.
2. Rulla biffarna i ströbröd. Hetta upp en stekpanna och stek dem i smör till fin färg på medelvärme. Gör en sås av stekskyn: Addera fiskfond, resten av matgrädden och smaka av med salt och peppar (vid behov av tjockare konsistens - toppred med majsstärkelse som blandas noggrant med vatten innan det tillsätts i pannan under omrörning).
3. Pressa eller mosa potatisen med en stomp eller ballongvisp. Tillsätt mjölk, lite i taget. Rör kraftigt eller vispa till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
4. Servera med flingsaltad grönkål masserad i olivolja i botten med mos och biffar ovanpå. Skär citronen i klyftor och servera till maten.
Baconburgare med blue-cheesedressing och stekta päron4 portioner800 g nötfärs1 fast päron1 msk olivolja150 g ädelost2 dl creme fraiche½ dl mjölk1 paket baconsalt och peppar4 friscobröd eller hembakat hamburgerbrödForma färsen till fyra hamburgare och krydda med salt och peppar
Nötfärsburgare med bacon och ost blir en cowboy burger, en god dressing från landet Annorlunda och en BBQ-sås tillsammans med en sallad, perfekt att slänga ihop bara man har allt hemma
Idag när jag var på väg hem ifrån jobb så kände jag ett starkt behov att äta en hamburgare. Funderade först på att be sambon köpa med sig en whopper till mig på väg hem från hans jobb
Hamburgare är något som ständigt käkas hemma hos oss. Allt som oftast blir det kryddstarka sambalburgare men även en och annan laxburgare brukar gästspela
Ingredienser till burgerbas. 21/2 dl valnötter34 champinjoner1/4 lök1 röd paprika1 morotsalt och pepparIngredienser till ostbas11/4 dl solrosfrön11/4 dl pumpafrön1 vitlöksklyftasalt och peppar3 msk vattenSå här gör duFinhacka alla ingredienser för burgarbasen och häll de i en större bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.