Cod burger
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Cod burger

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 1 dl matgrädde
  • 1 äggula
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1.5 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 2 msk fiskfond
  • 1.5 dl matgrädde
  • 3 dl mjölk
  • grönkål, till servering
  • 1 st citron, till servering

Beskrivning

    1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Krama ur överflödig vätska ur fisken. Mixa hastigt fisken till en färs i en matberedare monterad med knivblad. Blanda med 1 dl matgrädde, äggula, salt och vitpeppar. Forma smeten till små biffar med blöta händer.

    2. Rulla biffarna i ströbröd. Hetta upp en stekpanna och stek dem i smör till fin färg på medelvärme. Gör en sås av stekskyn: Addera fiskfond, resten av matgrädden och smaka av med salt och peppar (vid behov av tjockare konsistens - toppred med majsstärkelse som blandas noggrant med vatten innan det tillsätts i pannan under omrörning).

    3. Pressa eller mosa potatisen med en stomp eller ballongvisp. Tillsätt mjölk, lite i taget. Rör kraftigt eller vispa till ett fluffigt mos och smaka av med salt.

    4. Servera med flingsaltad grönkål masserad i olivolja i botten med mos och biffar ovanpå. Skär citronen i klyftor och servera till maten.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.