Hacka lök, vitlök och paprika och riv moroten. Stek dem därefter mjuka i lite olja.
Ta bort från spisen och blanda i tonfisk och ägg. Därefter i persilja, gräslök, citronskal+juice.
Ha i spiskummin, paprikapulver och chiliflakes och blanda väl om till en jämn smet.
Forma biffar av smeten (ca 1 dl per styck). Täck över och kyl 15 minuter tills de är fasta i konsistensen.
Hetta upp olja i en teflonpanna och fräs ca 3-4 minuter per sida.
Servera med quinoa och gräddfil med lite citron+chili+citronskal
Tonfiskbiffar med smak av chili och citron 2 burkar tonfisk i vatten, avrunna2 vitlöksklyftor, finhackade1 dl finhackad purjolök1 dl finhackad gul lök1 röd chili, finhackad 1 lime, rivet skal och saft2 krm salt1 krm svartpepparvetemjöl persiljaHäll av vattnet från tonfisken
Tonfiskbiffar. Hemma efter träningen och var hungrig. Ville göra något med tonfisk jag hade hemma och fick ihop några minibiffar som jag serverade med blomkål/broccolipuré och lite wokade grönsaker
Häromdagen bjöd vi hem några vänner på middag och lagade broccoli-ost-soppa med senapskrutonger, följt av stekta tonfiskbiffar med puttanesca-grönsaker
Lite variation är dock aldrig fel så idag gjorde jag tonfiskbiffar istället. När jag var liten åt jag alltid tonfisk på burk med salladsdressing till och detta brukar jag fortfarande göra när jag behöver något snabblagat till lunch eller middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.