Claos Tonfiskbiffar
clao
clao

Claos Tonfiskbiffar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • * 2 dl kycklingbuljong
  • * 2 ½ dl quinoa
  • * 2 burkar tonfisk (avrunna)
  • * 1 morot, fint riven
  • • 1 liten bit röd paprika, finhackad
  • * 2 vitlöksklyftor
  • * 2 uppvispade ägg
  • * ½ tsk paprikapulver
  • * ½ tsk mald spiskummin
  • * lite chiliflakes
  • * 1 tsk rivet citronskal+1 msk juice
  • * 2 msk finhackad persilja
  • * 2 msk gräslök
  • * Ev. Mjöl
  • * svartpeppar+salt
  • * olja att steka i

Beskrivning

    Koka upp quinoa i kycklingbuljong.


    Hacka lök, vitlök och paprika och riv moroten. Stek dem därefter mjuka i lite olja.
    Ta bort från spisen och blanda i tonfisk och ägg. Därefter i persilja, gräslök, citronskal+juice.
    Ha i spiskummin, paprikapulver och chiliflakes och blanda väl om till en jämn smet.

    Forma biffar av smeten (ca 1 dl per styck). Täck över och kyl 15 minuter tills de är fasta i konsistensen.

    Hetta upp olja i en teflonpanna och fräs ca 3-4 minuter per sida.

    Servera med quinoa och gräddfil med lite citron+chili+citronskal

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.