Citrussallad med ädelost, fikon, granatäpple, druvor och kanderade apelsinskal
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
1 st
apelsin
1 st
blodgrapefrukt
1 st
rött äpple
4 st
färska fikon
100 g
ädelost
1 dl
gröna och/eller röda druvor, halverade
1 dl
granatäppelkärnor
120 g
finbladig sallad (t. ex. frisé, rosso, rucola)
KANDERADE APELSINSKAL
1 st
apelsin
1 dl
strösocker
2 dl
vatten
1 msk
ljus sirap
Beskrivning
1. Börja med att göra kanderade apelsinskal. Tvätta apelsinen noggrant. Skär av skalet i långa, tunna remsor med en vass kniv. Undvik att få med den beska vita delen. Skär sedan remsorna i långa smala strimlor.
2. Häll rikligt med vatten i en kastrull. Lägg ner skalen, låt koka upp och sjuda i 5 minuter. Sila bort vattnet. Upprepa tre gånger. Koka på låg värme upp socker, vatten och sirap i en kastrull till en lag. Tillsätt skalen och låt sjuda i cirka 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt skalen svalna i lagen.
3. Skala citrusfrukterna och skär ut filéer av fruktköttet.
4. Halvera, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Skär fikonen i klyftor och smula ädelosten.
5. Varva alla ingredienser på ett stort fat, garnera med kanderade apelsinskal och ringla över lite sirapslag. Servera resten vid sidan av.
Tips! Sirapen som blir över är god att ringa över något sött, som en mjuk pepparkaka, glass eller fruktsallad.
ädelost, balsamvinäger, fikon, kvibille, tilltugg . Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Smaka av med soya och svartpeppar. Vi brukar få möblera om för att få plats med granen. Nu är alla julklappar inhandlade och inslagna, så nu är det bara till att invänta den skäggprydde mannen
Vi hade ett litet vänmingel med julkänsla, då bjöd vi på en varm och god äppeldryck med glöggkänsla, grönkålschips och pizzabitar med grönkål, fikon, mandel och grönmögelost
När sockret har smält och börjar bli gyllenbrunt, ringla det över brieosten. Lägg björnbär, fikon och pekannötter på osten och strö över granatäppelkärnorna
Färska fikon med gorgonzola och honungFikonHonungGorgonzolaPepparSkiva fikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.