Skölj, dela och kärna ur paprikorna.
Lägg dem med kupade sidan upp på ett ugnsfast fat. Grilla i mitten av ugnen på 250 grader i ca. 20 min tills skalet är svart och bubbligt. Låt dem svalna och dra bort skalet. Skär i strimlor.
Skölj citronen och riv skalet och pressa ur saften. Blanda sedan skal och saft med oljan, salt och peppar. Häll marinaden över paprika och låt stå kallt minst 1 timma. Strö över timjan innan servering.
Perfekt tillbehör till grillat.
Detta recept på hel laxfilé är ett bra exempel på att det enklaste ibland är det godaste. Oftast är det billigare att köpa en hel laxsida och dessutom är det perfekt när man ska laga till många
I veckan som var fick min lergyta komma fram ur gömmorna. Den stackarn har glömts bort lite sedan dennes kusin med sladd flyttade in i familjen Andersson/Kårdahls hem
Hej. Idag har vi återigen hantverkare hemma och denna gång är det garageporten som ska bytas. Det var verkligen välbehövligt med både ny ytterdörr och garageport så det blir verkligen jättebra
Citronmarinerad fänkål och lax. Jag hittade ett recept på citronmarinerad fänkål i senaste numret av tidningen Matkärlek och kände direkt att jag var tvungen att testa det
. Sitter för först gången den här våren ute på altanen med en kopp kaffe och njuter av solen. Jag känner hur energi och glädje sprida sig i kroppen, som alltid när vårsolen kommer fram
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Till sillunchen på midsommarafton gjorde mamma en variant på ansjovis som blev mycket uppskattad. Inte av mig dock som AVSKYR sill men det hindrar ju inte att jag delar med mig av receptet här
Den här citronmarinaden är riktigt god och fräsch. Jag marinerade inte kycklingen i mer än 45 minuter men smakerna satte sig tillräckligt bra för att känna den fräscha smaken från citrusen
Citronmarinerade kronärtskockshjärtan. Citronmarinerade kronärtskockshjärtan. Ger er i dag förra helgens förrätt, eller försnacks kanske bättre beskriver det
4 personer. 3 dl vatten Saften av en ½ citron 5 timjankvistar 1 tsk salt 4 kycklingfiléer Marinad. 0,5 dl kokspad 0,5 dl rapsolja Rivet skal av en halv citron 1 tsk citronpeppar Sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.