Cinnas bröd
malin matsson
malin matsson

Cinnas bröd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,5 dl havregryn
  • 0,5 dl vetegroddar eller vetekli
  • 0,5 dl linfrön
  • 3 dl kallt vatten eller mjölk
  • 2,5 dl vatten
  • 50 g smör eller 0,5 dl olja
  • 50 g jäst
  • 1 msk sirap/honung/socker
  • 1 tsk salt
  • 8- 10 dl mjöl
  • 3-4 dl mjöl till utbak

Beskrivning

    Blanda havregryn, vetegroddar/vetekli, linfrön och vatten/mjölk i en bunke på kvällen och låt stå i kylen över natten.

    Dagen efter smula jästen i en stor bunke.
    Koka upp vatten/mjölk och blanda med den kalla röran och rör i fett. Häll över jästen. Blanda i salt och sirap/honung/socker.

    Rör ner mjölet och kör med degkrok i ca 5 min.

    Häll ut degen på mjölat bakbord. Platta till degen med mjölade plasthandskar (knåda ej!) och skär ut bitar.

    Låt jäsa i 15-20 min. Grädda i ugnen 5-7 min 225 grader

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.