Litenyttigare
Bilden kommer från receptet Nyttig chokladmousse utan ägg av Litenyttigare

Chokladmousse - enkelt att tycka om


Få desserter är nog så universalt omtyckta som chokladmousse. Den lena och krämiga efterrätten går oftast hem hos stora såväl som små. Moussen kräver ofta någon timme i kylen för att stelna, men i övrigt går det snabbt att röra ihop denna dessert. Det är med andra ord ett bra alternativ att servera till många gäster - du gör chokladmousse på kort tid och sen är det bara att plocka fram när det är dags att avnjuta dessert. Kanske är det därför det har blivit så populärt att servera på nyår? Ifall du vill festa till det lite extra då, eller vid annat tillfälle, kan du testa att göra en chokladmoussetårta. En smaskig skapelse som garanterat kommer att imponera på dina gäster!

En annan fördel med chokladmousse är att det är en dessert som är lätt att variera efter tycke och humör. Smaksättningarna är många, det är bara att släppa loss fantasin! Varför inte göra en chokladmousse på vit choklad som variation?

Det går även att göra nyttigare varianter på chokladmousse för den som vill. Det är till exempel populärt att ersätta grädden och istället göra chokladmousse med avakado. Testa nästa gång sötsuget slår till!

Toppkommentarer i chokladmousse

Halloween efterrätt: Gravstenar med chokladmousse
67

“Nu är jag jätte trött på den här sidan jag. Kan inte se receptet, klicket på se hela beskrivningen och hämnar på en sida som är reklam för mera recept 😡”

Visa alla 2 kommentarer

Toppanvändare i chokladmousse

Visa alla toppanvändare