Litenyttigare
Bilden kommer från receptet Nyttig chokladmousse utan ägg av Litenyttigare

Chokladmousse - enkelt att tycka om


Få desserter är nog så universalt omtyckta som chokladmousse. Den lena och krämiga efterrätten går oftast hem hos stora såväl som små. Moussen kräver ofta någon timme i kylen för att stelna, men i övrigt går det snabbt att röra ihop denna dessert. Det är med andra ord ett bra alternativ att servera till många gäster - du gör chokladmousse på kort tid och sen är det bara att plocka fram när det är dags att avnjuta dessert. Kanske är det därför det har blivit så populärt att servera på nyår? Ifall du vill festa till det lite extra då, eller vid annat tillfälle, kan du testa att göra en chokladmoussetårta. En smaskig skapelse som garanterat kommer att imponera på dina gäster!

En annan fördel med chokladmousse är att det är en dessert som är lätt att variera efter tycke och humör. Smaksättningarna är många, det är bara att släppa loss fantasin! Varför inte göra en chokladmousse på vit choklad som variation?

Det går även att göra nyttigare varianter på chokladmousse för den som vill. Det är till exempel populärt att ersätta grädden och istället göra chokladmousse med avakado. Testa nästa gång sötsuget slår till!

Toppkommentarer i chokladmousse

Chokladmousse på kokosgrädde
1

“500ml kokosgrädde, 10 dadlar, drygt 3 msk kakao - mixa och stå kallt”

Se recept
Brownietårta med hallon- och chokladmousse
2

“Dekorera med frystorkade hallon? Ha hallonmoussen överst?”

Visa alla 3 kommentarer
Lyxtårta med nötter, saltkola och chokladmousse
5

“Otroligt god! Bra recept. Rosta inte nätterna för länge (de ska inte få färg, bara börja dofta).”

Se recept
Vit chokladmousse med hallon!
14

“Hej vänner, jag skriver för att få dig goda nyheter. Jag är väldigt glad för att jag fick ett lån på 550 000 kr som jag skapade min restaurang. Jag fick detta lån från fru Catalia Merkel, en seriös finansiär. Så, om du behöver ett lån av pengar för att få dina drömmar att bli sanna, som att ha ditt eget företag, betala för din bil, hus och andra, ansöka om ditt lån.
pengar i Ms Catalia Merkel. Jag fick 550 000 kr på 48 h vid 3% intresse och mycket snabbt mycket säkert.
Kontakta honom via e-post: [email protected]
Sprid meddelandet till dina kollegor för att hjälpa dem som behöver det.
Tack.”

Se recept
Halloween efterrätt: Gravstenar med chokladmousse
68

“Nu är jag jätte trött på den här sidan jag. Kan inte se receptet, klicket på se hela beskrivningen och hämnar på en sida som är reklam för mera recept ?”

Visa alla 2 kommentarer

Senaste recepten för chokladmousse