Chokladkolakaka med salta nötter
Helena Toftling
Helena Toftling

Chokladkolakaka med salta nötter

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 175 g smör, rumstemererat
  • 150 g farinsocker
  • 1 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • Fyllning
  • 400 g kolor
  • 2,5 dl vispgrädde
  • Topping
  • 200 g rostade jordnötter
  • 200 g mörk choklad, hackad

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Botten: Blanda ihop alla ingredienserna till en deg. tryck ut i en form klädd med bakplåtspapper.

    3. Grädda botten mitt i ugnen i ca 23-25 minuter. Ta ut den och låt svalna.

    4. Blanda kolor och grädde i en kastrull. koka upp och låt kolorna smälta. Blanda till en slät smet och låt puttra i några minuter.

    5. Häll kolasmeten på botten. Strö över nötter och hackad choklad. Grädda ytterligare i ca 12-14 minuter. låt kakan svalna och ställ den i kylen 1,5 timme innan du skär den i bitar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.