Olja en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och pudra den med kakao.
Mixa bönorna till en slät puré i en matberedare tillsammans med olja och ägg. Tillsätt socker, vaniljpulver och salt. Mixa ihop.
Smält chokladen över vattenbad eller någon minut i mikrovågsugn. Tillsätt chokladen i bönblandningen och mixa lite till.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.
Öppna timer: 25 minuter
Garnering: Toppa med björnbär eller hallon och servera.
Tips
Receptet kommer från boken "Hjälpredan för typ 1-diabetes" och är skapat och styleat av Liselotte Forslin. Tänk på att även om ingredienserna i detta bakverk var för sig kan tänkas vara nyttigare än i vanliga bakverk, innehåller ändå detta recept mycket kcal. Det betyder att de bör ätas sällan och i begränsad mängd.
En kladdigt god chokladkaka är svår att motstå. Med tanke på innehållet i den här kakan behöver du inte tänka på att motstå utan kan unna dig en bit och kanske även påfyllning
Denna chokladkaka får dessutom sin sötma från färska dadlar, och innehåller inget sötningsmedel. Jag har bakat en del medbönor, vilket är i motsats till vad många tror, en utmärkt ingrediens att baka med
Chokladkaka. Kakan är galet god, kletig kladdkaka med en kokostosca på toppen. Chokladkaka. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten
Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Även jättegoda att servera tillsammans med glass. Här kommer ett recept på riktigt riktigt smarriga chokladkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.