Smörj och bröa en mindre rund eller rektangulär form
Blanda alla ingredienserna och vispa till en slät smet (blanda inte för mycket) häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 30 - 40 minuter eller tills en sticka är torr
Låt svalna något och stjälp upp kakan på ett galler och låt kakan svalna helt
Blanda alla ingredienser till glasyren ( den ska vara trögflytande ) häll över kakan och garnera med kokosflingor
Denna chokladkaka har fyllig chokladsmak och är ganska saftig. Där heter den Farmors chokladkaka. Ibland längtar man efter smaker man minns från barndomen
Jag hittade ett recept från programmet "halv 8 hos mig" på en chokladkaka med toscatäcke som jag var tvungen att testa. pchokladkakan100 g smör3 dl socker1
Valet föll då på en mörk chokladkaka med smak av mint och kaffebönor. För några veckor sedan hade jag borstat tänderna, med minttandkräm, och drack relativt snart därefter en kopp kaffe
Att baka en chokladkaka utan mjöl ger en speciell kaka. Mmmmmmmm. alla chokladälskare där ute. akta er. Den blir mer chokladig och "tryffelaktig" i smak och konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.