Chokladkaka
camilla63-1
camilla63-1

Chokladkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 1/2 dl mjöl
  • 2 dl socker
  • 3/4 dl Kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 tsk ättikssprit 12 %
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker
  • GLASYR
  • 40 g smält smör
  • 2 1/2 msk kaffe
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 - 3 dl florsocker
  • kokosflingor till garnering

Beskrivning

    Värm ugnen till 175 grader

    Smörj och bröa en mindre rund eller rektangulär form

    Blanda alla ingredienserna och vispa till en slät smet (blanda inte för mycket) häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 30 - 40 minuter eller tills en sticka är torr

    Låt svalna något och stjälp upp kakan på ett galler och låt kakan svalna helt

    Blanda alla ingredienser till glasyren ( den ska vara trögflytande ) häll över kakan och garnera med kokosflingor

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.