Chokladbiskvier
Karin
Karin

Chokladbiskvier

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Bottnarna
  • 250 g mandelmassa
  • 1 ½ dl socker
  • 3/4 dl äggvita
  • Smörkräm
  • 250 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 35 g kokosfett eller mer smör
  • 1½ dl grädde
  • 1 ägggula
  • 1 msk socker
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smält choklad
  • Garnering
  • 150 g smält choklad
  • Smaktillsatser
  • Apelsin
  • Pepparmyntsolja
  • Hallonextrakt

Beskrivning

    Ca 70st. 175 grader under 9-10 minuter. Blanda allt till bottnarna och spritsa ca 1 tsk på lätt mjölad plåt.
    Rör smör och socker i en bunke. Sjud i en kastrull grädde, äggula, socker och potatismjöl. Svag värme och blanda i smör. Rör sist i choklad och vaniljsocker, ställ den färdiga krämen i kylskåp tills den stelnat lite. Bred krämen på undersidan av kakorna. Ställ in kakorna en stund i kylen innan det är dags att doppa dem i choklad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.