Botten i tårtring, vispad pannacotta runt kanten, kolamousse i mitten, nötter ovanpå. Upprepa, plasta in ordentligt och låt sätta sig över natten i kylskåp.
Täck med vispad pannacotta.
Dekorera och servera.
-)Ni får receptet på tårtan idag så kommer recepten på den andra maten imorgon. -) Så detta får bli mitt bidrag till Månadens blogg på Matfeed, där denna månads tema är bär
Idag så har jag kokat choklad kola. Det betyder att du kyler ner nån tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten, och du kan forma till en kula
Hej soliga fredag. Har sett på väderappen att från och med imorgon ska vädret bli lite sämre jämfört med sommarvärmen vi haft senaste veckan så idag gäller de att passa på o njuta av de fina vädret
Kolasmörkräm som ja toppade med mörk chokladganache för att bryta av lite. Denna tårtbotten blev nog den saftigaste jag ätit,jordgubbsmoussen var god & söt
Tårta - kokos, citron, bär, choklad, vanilj typ. (Gluten- och sockerfri. ) Allra längst ner har jag också lagt in bilder där man ser hur jag satt ihop tårtan steg för steg
The more the merrier kanske man kan säga om den här tårtan. En tårta hör iallafall till och då Fabian och jag slagit våra kloka huvuden ihop kom vi fram till att en hallon/jordgubbs/kinderägg/maltesers/finger/chokladtårta måste vara den absolut snyggaste och godaste kombinationen
Chokladkola. Klä en mindre form med bakplåtspapper och häll försiktigt upp chokladkolasmeten i den. Låt allt sjuda på medelsvag värme upp till 120 grader, rör om då & då
Bre ut kolasåsen över pajbottnen. 1 tub kolasås. 100 g mörk choklad (70 . Sätt ugnen på 175°. Rör ihop mjöl, socker, kakao och vaniljsocker, gärna i matberedare
Krämig och god vitchoklad mousse tårta med en chokladbotten. 250 g vit choklad, grovhackad. Ta fram tårtan ca 25 min före servering och ät kakan när den är på gränsen till att ha tinat. 250 g vit choklad, grovhackad
Och nu så fick jag en bakbok som heter just "Tårtor & Bakelser - Från en liten smula". Så igår när min älskling fyllde år så passade jag på att baka en chokladtårta från boken
Kommentarer
manuela-2
Blir blöt och vattnar sig när den får stå framme, ät direkt från kylskåpet.
manuela-2
Måste vispa upp pannacottan ordentligt igen innan spackling och spritsning
manuela-2
Less is norr vid dekoration
Logga in eller Registrera för att kommentera.