Chilikryddad högrevsgryta
kjaellgren
kjaellgren

Chilikryddad högrevsgryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 gram högrev i bitar
  • 3 skivade morötter
  • 3 skivade palsternackor
  • 3 skivade gula lökar
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk kalvfond
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk svart vinbärsgelé
  • 1 kartong champinjoner delad i 4 bitar
  • 1 skivad paprika
  • Ev 1-2 msk vetemjöl utrörd i vatten

Beskrivning

    Bryn köttet i stekpanna och lägg över i gryta.
    Bryn löken och lägg i grytan.
    Tillsätt morötter och palsternacka.
    Krydda med sambal, paprikapulver, kalvfond, svart vinbärsgelé, salt och peppar.
    Häll över vatten och matlagningsgrädde och koka på svag värme i 2,5 timmar.
    På slutet tillsätts svamp och paprika. Smaka av och servera med ris och sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.