Chili con carne   Vegansk
catrineyngbro
catrineyngbro

Chili con carne Vegansk

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  •  
  • Ändra antal
  • 2 burkar vita bönor eller 350 gr torkade vita bönor
  • 1 tsk salt per liter vatten
  • 1 gul lök späckad med 6 kryddnejlikor (kan uteslutas)
  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor
  • 3 msk neutral olja (majs, solros eller raps)
  • 500 gr soya färs
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl köttbuljong (tärning)
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Beskrivning

    1
    Torkade bönor: Blötlägg bönorna i rikligt med kallt vatten i ca 12 timmar. Sila bort vattnet och koka bönorna i saltat vatten med den neljikespäckade löken ca 1 timme.
    Konserverade bönor: Koka bönorna med den neljikespäckade löken i 30 minuter. Du kan också skölja bönorna och tillsätta de direkt till grytan.

    2
    Skala och hacka löken. Strimla paprikan. Fräs dem i olja i en gryta några minuter.
    Koka 2 dl vatten och smula ner en halv köttbuljongtärning.

    3
    Blanda ner färsen och bryn den under omrörning till en grynig massa.

    4
    Tillsätt tomaterna, späd med buljongen och rör ner kryddorna och vitlöken. Låt blandningen sjuda under lock i 15-20 minuter.

    5
    Blanda ner de silade bönorna och låt rätten bli genomvarm. Smaka av. Krydda eventuellt mer om du önskar en starkare Chili con carne.
    Dryckförslag enligt Spännande Mat: Öl eller vatten som släcker törsten. Smakminnens förslag: ett glas rött passar också fint.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.