Chili con carne
eloffsson
eloffsson

Chili con carne

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portion
  • 1 gul lök
  • olja eller smör till stekning
  • 2 vitlökklyftor
  • 200 g blandfärs
  • 1 morot
  • 1 dl vatten
  • 1 dl tomatpuré eller chilisås
  • 1 buljongtärning
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk oregano
  • 2 burkar Heinz baked beans (vita bönor i tomatsås)
  • chipotle-chili peppar, svartpeppar, salt

Beskrivning

    1. Skala och hacka lökarna och fräs de i olja i en gryta.

    2. Tillsätt blandfärsen och stek den på medel värme. När färsen har fått lite färg, ha i grovriven morot och fortsätt steka. Rör om hela tiden så inget bränns.

    3. Häll i vattnet och tillsätt tomatpurén, buljongtärningen, chilipulver och oregano. Lägg på lock och låt det sjuda på svag värme i 5-6 minuter.

    4. Tillsätt bönorna, rör och koka upp.

    5. Krydda av med lite svart peppar, salt och chipotle-chili.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.