Chili con carne
Daniel Ylitalo
Daniel Ylitalo

Chili con carne

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs
  • 2 pkt bacon
  • 4 st gul lök
  • 2 st röd paprika
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 2 st köttbuljong
  • 4 dl tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås
  • 2 msk chilipulver
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk cayennepeppar

Beskrivning

    Börja med att hacka löken och paprikan och skär upp baconet i 3-4 cm bitar.

    Fräs löken i en gryta samtidigt som du knapersteker baconet i en panna.

    Ha i köttfärsen i grytan och bryn det tillsammans med löken.

    När du brynt färsen tillsammans med löken så blanda i vita bönor, vatten, tomatpuré, köttbuljongen, bacon, chilipulver, oregano och cayennepeppar.

    Ha i paprikan någon minut före du tar av den från spisen så den bara hinner bli genomvarm, annars blir den snabbt mosig.

    Låt det koka upp och servera med ris.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.