1. Hätta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök och chilipepparn mjuk innan du lägger i auberginen. Strö över salt och låt steka några minuter.
2. Tillsätt paprika, tomatpuré och torkade kryddor. Stek ytterligare några minuter. Häll i krossade tomater, vatten och fond. Låt sjuda under lock ca 10 min.
3. Häll i bönor och majs och smaka av med honung, vinäger, salt och peppar. Servera med toppad koriander och en bit baguette.
Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen under omrörning några minuter. 1 Riv auberginen grovt och strö över salt. 1 stor aubergine (ca 450 g). 5 tsk chiliflakes
Chilicon carne satt finemang efter all julmat. I med hackad lök, tomatpuré, hackad tomat, riven vitlök, buljongtärning, chilipulver, paprikapulver, spiskummin, pizzakrydda och vatten
Chilicon carne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
När jag bodde ensam (för evigheter sen) så åt jag sån här "gammeldags" chilicon carne, gjord på köttfärs, rätt ofta och tyckte att det var riktigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.