1
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg blomkålen på en bakplåt, ringla över olja och honung och toppa rejält med salt och curry. Låt tillaga mitt i ungen ca 30 minuter.
2
Riv auberginen grovt och strö över salt. Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen under omrörning några minuter. Tillsätt paprika, lök, vitlök, tomatpuré och torkade kryddor. Stek ytterligare 3 min.
3
Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt sjuda under lock ca 10 min. Häll i bönorna och smaka av med honung, vinäger salt och peppar.
4
Servera tillsammans med blomkålen och ris eller mathavre.
Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen under omrörning några minuter. 1 Riv auberginen grovt och strö över salt. 1 stor aubergine (ca 450 g). 5 tsk chiliflakes
Chilicon carne satt finemang efter all julmat. I med hackad lök, tomatpuré, hackad tomat, riven vitlök, buljongtärning, chilipulver, paprikapulver, spiskummin, pizzakrydda och vatten
Chilicon carne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
När jag bodde ensam (för evigheter sen) så åt jag sån här "gammeldags" chilicon carne, gjord på köttfärs, rätt ofta och tyckte att det var riktigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.