Chili con aubergine
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Chili con aubergine

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • =================
  • Chili con aubergine
  • =================
  • 1 stor aubergine (ca 450 g)
  • 1 röd paprika, fintärnad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 msk spiskummin
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g cannellinibönor, avsköljda
  • 1 msk honung
  • 0.5 msk vinäger
  • =============
  • Rostad blomkål
  • =============
  • 1 blomkålshuvud
  • olja
  • flytande honung
  • curry
  • ===========
  • Till servering
  • ===========
  • Mathavre eller ris
  • Färsk koriander eller persilja

Beskrivning

    1
    Sätt ugnen på 175 grader. Lägg blomkålen på en bakplåt, ringla över olja och honung och toppa rejält med salt och curry. Låt tillaga mitt i ungen ca 30 minuter.

    2
    Riv auberginen grovt och strö över salt. Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen under omrörning några minuter. Tillsätt paprika, lök, vitlök, tomatpuré och torkade kryddor. Stek ytterligare 3 min.

    3
    Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt sjuda under lock ca 10 min. Häll i bönorna och smaka av med honung, vinäger salt och peppar.

    4
    Servera tillsammans med blomkålen och ris eller mathavre.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.