Riv 200 g kyckling (vikt när den är rå) – kokad och avsvalnad – på den största sidan på rivjärnet. Lägg i en bunke tillsammans med 1 dl riven mozzarella (ex. Apetina), 1 ägg, lökpulver och en nypa salt.
Blanda ihop med en slickepott och kavla ut tunt på ett bakplåtspapper med plastfolie mellan pizzan och kaveln. Använd slickepotten till att peta in kanterna så den blir rund och jämn.
Grädda mitt i ugnen i 18 minuter.
Gör tomatsåsen. Värm upp alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra i ett par minuter. Tillsätt en matsked vatten om den blir för tjock.
I den här ordningen, lägg på; tomatsåsen, den vanliga osten, finriven parmesan, skivad tomat. Grädda på 250 grader i cirka 5 minuter till, eller tills du tycker att den är klar.
När pizzan är ute av ugnen toppar du den med torkad oregano och färsk basilika. Njut!
I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. men emellanåt blir det alltså fredagspizza. Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl
Nyttiga, men ändå mycket goda chicken nuggets LCHF. Chicken Nuggets LCHF 4-6 port. Det tar så klart lite längre tid än att gå in på McDonalds och köpa dem, men man mår klart mycket bättre efteråt
Blomkålspizza har jag funderat på att testa länge. Blomkålspizza(botten). Jag hade tomatpuré, parmaskinka, salami, rödlök, mozzarella, riven pizzaost och oregano
I have previously made pizzacrust of cauliflower, quinoa and now zucchini. This recipe could also be used to make tortilla, because the crust is more soft and is easy to roll up
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.