1. Lägg 1 dl cashewnötter i en mixer tillsammans med vattnet, agavesirap och vaniljessens.
2. Mixa tills du får en helt slät och krämig mjölk.
3. Smaka av och justera ev. smaken tills du är nöjd.
4. Rör i chiafröna och rör ordentligt för att undvika att chiafröna klumpar sig.
5. Häll upp i två skålar.
6. Chiapuddingen är redo att ätas efter ca. en kvart.
7. Servera med färska bär.
Sedan toppar du din chiapuddingmed dessa samt färskabär. Tidigare när jag har gjort Chiapudding har jag egentligen inte gjort Chiapudding, utan Psylliumfröpudding
För att ändå känna av sommaren och värmen, gjorde jag idag en frukost, som verkligen andas sommar - den består nämligen till största delen av jordgubbar, och det finns väl inget som andas sommar så mycket som dessa röda bär
Västerbottenpaj med kantareller. Rödvinsmarinerad Oxfransyska med hasslebackspotatis. 1 påse torkad kantareller (om det inte finns färska) 1 gullök, hackad 1 rulle smördeg 4 ägg 1,5 dl créme fraiche, man kan anvä. Gott med ris som tillbehör 1 burk champinjoner 3 vitlöksklyftor, pressade 2 msk Oxfond Salt och peppar 1 st nötytterfilé Ör
Först fegade vi lite och strösslade bara fröna över gröten, men nu har vi även gjort chiapudding och den varianten vi gjorde fick tummen upp av barnen och själv tycker jag att den var jättegod och ett utmärkt alternativ till det vanliga kvällsfikat/mellanmålet
Garnera medbär. Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum. Riskripsies-pavlova med smörkräm och färskabär 4 st. Till garnering2-3 dl vispgräddefärskabär tex hallon och blåbär. Riskripsies-pavlova med smörkräm och färskabär 4 st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.