Cheesecake med mazarinbotten
kjaellgren
kjaellgren

Cheesecake med mazarinbotten

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8-12 bitar
  • Botten
  • Sätt ugnen på 180˚
  • 200 gram grovriven mandelmassa
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • Fyllning
  • 150 gram smält smör avsvalnat till 37˚
  • 200 gram rumsvarm philadelphiaost
  • Saften av 1/2 citron
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl florsocker
  • Garnera med jordgubbar eller andra bär

Beskrivning

    Botten
    Rör i smöret lite i taget i mandelmassan och rör tills smeten ät helt jämn. Tillsätt ägget ett i taget och rör så smeten inte skär sig. Tillsätt mjölet och rör till en jämn smet.
    Sätt fast ett bakplåtspapper i en springform. Fördela smeten jämnt och grädda i mitten av ugnen i 15 min. Låt bottnen kallna.

    Fyllning
    Vispa ner det smälta smöret lite i taget i philadelphiaosten tillsammans med florsockret till en fluffig smet. Tillsätt vaniljsockret och citronsaften. Bred ut den på den kalla kakan som ska ligga kvar i formen. Ställ in i frysen tills en kvart innan servering. Garnera med jordgubbar eller andra bär.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.