Dag 1:
Mixa ingredienserna till botten i matberedare. Täck botten på en springform med smulorna. Tryck till smulorna med baksidan av en sked.
Vispa äggulor, färskost, socker och vaniljsocker till en fluffig smet. Tillsätt rivet apelsinskal och hackad daim.
Vispa grädden och äggvitorna i separata skålar till fast skum. Vänd försiktigt ner i smeten. Häll upp i springformen. Rör den karamelliserade mjölken så att den blir mer flytande, kan med fördel blandas med ca 1msk grädde. Ringla i cheesecakesmeten.
Ställ i frys i minst 6 timmar.
Gör chokladfluff: värm grädden, får ej koka! Rör ner chokladen i den varma grädden så att chokladen löses helt. Ställ i kyl minst 6 timmar.
Dag 2:
Gör chokladganache: hacka chokladen. värm grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält. när krämen svalnat till ca rumstemperatur, häll över cheesecaken och ställ i frysen.
Vispa chokladfluff. Dekorera cheesecake med chokladfluff och grovt hackad Daim.
övrigt tips på dekoration:
Rosor och blad av färdig sugarpaste som färgas med karamellfärg. Använd lite florsocker om det blir kletigt av karamellfärgen och lägg en stund i kyl innan du använder det.
Hjärtan: smält vit choklad, pensla ut i pepparkaksformar på bakplåtspapper. Lyft bort formen innan chokladen stelnar.
Jag målade med karamellfärg innan chokladen stelnat och ställde sedan i kyl för att stelna. Dekorationerna har hållt sig fina även i frysen.
chokladganache och chokladfluff stelnar inte helt i frysen och håller formen fint.
När jag och min familj var i Stockholm för ett tag sedan åt vi på restaurang och till efterrätt beställde jag cheesecake, ända sedan dess har jag varit sugen på att baka egen cheesecake
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Limecheesecake med passionsfrukt10 bitar12 st digestivekex50 g smör4 st gelatinblad2 st ägg2 dl lätt crème fraiche400 g lätt färskost, t ex Philadelphia1,5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker2 st lime, rivet skal och saftGarnering1 st gelatinblad2 msk strösocker4 msk vatten2 st passsionsfrukterKrossa kexen fint
Toppa cheesecaken med hackad choklad och hackade jordnötter. cheesecake,. snickerscheesecake Botten. Om den står över natten - ta gärna fram cheesecaken ca 45-60 min innan servering så att den hinner mjukna lite
Låt detta svalna i kylskåp innan du brer detta över cheesecaken. Jag hade cheesecaken i frysen över natten och sen bredde jag ut chokladtryffeln innan servering
Igår skred vi till verket och snodde ihop en supergod cheesecake med smak av vit choklad och hallon. Det är en fryst variant, vilket jag tycker är snäppet godare än en ugnsgräddad cheesecake, och för F som älskar glass blev detta en succé
I lördags bjöd jag över mamma och pappa och mormor på påskfika på förmiddagen, googlade runt lite efter något gott att baka och fastnade för den här smarriga skapelsen, snickers cheesecake
Cheesecake. En av de som jag tycker passar bäst att göra det med är frozen cheesecake med bär. Häll lite av blåbärskoket över varje cheesecake och garnera med resten av bären
Min dotter älskar Oreos och när hon fyllde år så testade jag att göra en Oreo Cheesecake. Krossa ytterligare ett paket Oreo kex i matberedare och strö det jämt över hela cheesecaken
cheesecake,. cheesecake med daim,. frozen cheesecake. Det blir en frozen cheesecake med daim. Bryt den sista daimen i mindre bitar och strö över cheesecaken
Då var det dags att dela med mig av nyårsaftonens efterrätt. En väldigt söt och god historia. Inte ofta jag äter sådana här efterrätter men ibland får man ju göra undantag, eller hur
Här kommer jag med en underbar god cheesecake, kall och saltig men ändå söt i smaken. Min favoritkaka är en god färsk Snickerskaka, men hur gott vore det inte att göra den kakan som en cheesecake istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.