* Buljong: för ett vegetariskt alternativ/helt veganskt alternativ föreslår jag grönsaksbuljong. Läs noga innehållsförteckningen då vissa grönsaksbuljonger innehåller animaliska produkter.
Margarin: för ett helt veganskt eller mjölkfritt alternativ skulle jag välj ett mjölkfritt margarin. Jag rekommenderar Milda eller Carlshamns mjölkfria. Läs noga innehållsförteckningen då vissa av i alla fall Mildas produkter kan innehålla mjölk.
Beskrivning
1. Hacka fänkål, champinjoner, purjolök, vitlök, lök, stjälkselleri och potatisen i mindre bitar.
2. Ta fram en kastrull, sätt i en lagom klick margarin och häll i lite olja och fräs allt det hackade tills allt mjuknat och fått lite färg.
3. Tillsätt 1 dl vatten och en buljongtärning. Låt sjuda ett tag och tillsätt krydda efter smak. Häll i iMat, låt sjuda lite till och krydda lite till om det behövs.
Den här soppan räcker till en portion för tre personer. Den är rätt matig och passar perfekt till lunch. Ett tips är att ha vitlöksbröd till!
Så vad är då mer passande än att bjuda på en soppa idag, närmare bestämt champinjonsoppa. Visserligen är det sommar enligt kalendern men tittar man ut genom fönstret så liknar det mest höst
Ta fram en stor kastrull. Hacka champinjonerna och löken fint och fräs några minuter i smöret. Tillsätt vattnet, svampbuljongtärningen och matlagningsgrädden
Skiva svampen. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en gryta med smör. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt buljongtärningen och späd med vatten och mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.