Champinjonsoppa
annashanelle
annashanelle

Champinjonsoppa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1/2 Fänkål
  • 1/4 Purjolök
  • 4-8 Champinjoner
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 Medium lök
  • 1/2 Selleristjälk
  • 1 Större potatis
  • 1 dl vatten
  • 1 Buljongtärning*
  • 2 dl Oatly iMat
  • Peppar
  • Dragon
  • Olivolja
  • Margarin*
  • * Buljong: för ett vegetariskt alternativ/helt veganskt alternativ föreslår jag grönsaksbuljong. Läs noga innehållsförteckningen då vissa grönsaksbuljonger innehåller animaliska produkter.
  • Margarin: för ett helt veganskt eller mjölkfritt alternativ skulle jag välj ett mjölkfritt margarin. Jag rekommenderar Milda eller Carlshamns mjölkfria. Läs noga innehållsförteckningen då vissa av i alla fall Mildas produkter kan innehålla mjölk.

Beskrivning

    1. Hacka fänkål, champinjoner, purjolök, vitlök, lök, stjälkselleri och potatisen i mindre bitar.

    2. Ta fram en kastrull, sätt i en lagom klick margarin och häll i lite olja och fräs allt det hackade tills allt mjuknat och fått lite färg.

    3. Tillsätt 1 dl vatten och en buljongtärning. Låt sjuda ett tag och tillsätt krydda efter smak. Häll i iMat, låt sjuda lite till och krydda lite till om det behövs.

    Den här soppan räcker till en portion för tre personer. Den är rätt matig och passar perfekt till lunch. Ett tips är att ha vitlöksbröd till!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.