Gör så här:
Ta försiktigt bort foten från champinjonen utan att ta sönder “hatten” på svampen. Lägg “hattarna” åt sidan. Tärna fötterna fint, ha ner dessa i en kastrull med hög värme. Fräs dem tills de börjar “gnissla”. Finhacka löken och pressa vitlöken. Tillsätt fettet, löken och vitlöken till svampfräset i pannan. Fräs ca 5 minuter. Salta och peppra, ganska mycket salt behövs.
Dra av svamphacket från plattan och blanda ner persiljan och den rivna osten. Blanda ordentligt så osten fastnar på så mycket som möjligt. Fördela jämt över champinjonerna, se till att få med hela blandningen (både ost och svamp).
Grilla tills svampen får en fin färg.
Går också att tillaga i ugn, ca 200 grader i ca 10 minuter eller tills de får en fin färg.
Servera till något gott från grillen!
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 8, Blå 8, Lila 8 för alla om man använder 12%-ig riven ost och flytande margarin.
SmartPoints Flex: 8 SP Flex för alla om man använder 12%-ig riven ost och flytande margarin.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Fördela jämt över champinjonerna, se till att få med hela blandningen (både ost och svamp). Tärna fötterna fint, ha ner dessa i en kastrull med hög värme
ca 300 g små champinjoner. 1ca 300 g små champinjoner 3,5 dl vatten 0,75 dl olivolja 1 liten gul lök, hackad saft av 1/2 citron 1 tsk torkad timjan 2 klyftor vitlök, hackade 2 tsk salt ca 10 svartpepparkorn 0,5 dl hackad persiljaBlanda allt utom svamp och persilja i en kastrull
Smaka av med salt och peppar. Lägg svamphattarna upp och ner i en ugnsform smord med lite olja. 6 medelstorachampinjoner - ca 150 gram - som kastanjechampinjon, skogschampinjon eller vanlig champinjon
Marinerade champinjoner4 portioner Ingredienser200 g färska champinjoner, sköljda och skivade ½ dl vit balsamvinäger ½ dl olivolja 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl bladpersilja, hackad Blanda samtliga ingredienser. 200 g färska champinjoner
Bryn lätt i en gryta med lite smör. Fyll svamparna och toppa med lite riven ost. 2 personer6 champinjoner1 vitlök1 msk smörpersiljabasilikalite riven ost. 6 champinjoner
I söndags när jag såg dessa stora champinjoner på Kvantum bestämde jag mig på en gång för att köpa några stycken som jag skulle fylla med någon smarrig röra och äta som tillbehör
Gjorda på härliga champinjoner och mozzarella, blev kanongoda. Svängde ihop dessa burgare igår och dom blev superbra, ska trixa lite med mängderna nästa gpng så kanske dom blir ännu bättre
Blir godast om man använder skogschampinjoner men det går också bra med vanliga. Passar bra som förrätt med ett gott bröd till eller som tillbehör till en god köttbit
Stick en tandpetare i mitten som avslutas med att sätta fast en oliver på varje. 10 st Champinjoner1 msk philadelphiaost1/2 msk riven parmesanostSalt, peppar, gräslök1 Snoppa champinjonerna. 2 Blanda fyllningen och lägg den i champinjonerna. 3 Sätt ugnen på 180 C och stek champinjonerna tills de får färg. | 10 st Champinjoner
Gör såhärTa av stammen från champinjonerna och mixa dem tillsammans med de övriga ingredienserna. Fyll champinjonernamed smörblandningen och toppa med ost
Supergoda champinjoner till kött. Provade för första gången att göra fyllda champinjoner. Skölj 3 stora champinjoner och ta försiktigt bort foten. Blanda 40 gram Philadelphia naturell med lite salt, peppar, pressad vitlök och timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.