1. Blanda ägg, mjöl, salt och vatten direkt på bordet eller i bunke. När degen är mättad av mjöl och inte kladdig, knåda för fulla muggar i cirka 5 minuter. Vira in degen i plastfolie och låt den vila i kylen i minst 1 timme, gärna 2.
2. Skala och koka rödbetorna i en kastrull i 20–30 minuter (beroende på storlek). Betorna är klara när stickan går lätt igenom. Häll av vattnet och mixa till en puré. Salta och ställ åt sidan
3. Ta bort kanterna från chèvren och blanda ihop innanmätet med ricottan till en slät kräm. Salta och peppra. Lägg fyllningen i en sprits och lägg in i kylen.
4. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Bryn smöret härligt, nötigt och gyllenbrunt i en kastrull.
5. Baka ut pastan, kör igenom pastamaskinen till önskad tjocklek (Jag kör på tjocklek 8 på maskinen).
6. Lägg ut släta långa pastaremsor på mjölat bakbord. Spritsa fyllningen, cirka 1 matsked/ravioli. Lägg den andra pastaremsan över den spritsade. Se till att luften mellan pastan och raviolin trycks ut, då håller de sig täta när de kokas.
7. Stansa ut rundlar. Salta pastavattnet ordentligt. Koka upp och koka sedan raviolin i 4 minuter. Lyft upp och torka bort överflödigt vatten.
8. Pensla uppläggningstallriken med rödbetspurén. Lägg upp pastan, häll på brynt smör, rostade pinjenötter, rucola och parmesan. Spritsa gärna några toppar med rödbetspurén och toppa med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Vi har inte testat fisk på stekhällen än, men idag var det dags. Jag såg nyligen Per Morberg göra en rödbetssås på tv och fick lite inspiration till dagens middag därifrån
Lagade en väldigt god söndagsmiddag igår av kalvstek, gräddig örtagårdssås och tillbehör, ni ska få recept på den senare men först en grymt god pasta med färsk ravioli
500 g färsk ravioli med ostfyllning. Koka pastan på svag och låt den rinna. Blanda crème fraiche, mjölk och ost i en kastrull och värm på svag värme tills osten smält
Det ÄR den ultimata såsen och speciellt till ravioli, fylld färsk pasta som jag hittar ibland. Raviolin åker i på slutet ett par minuter bara, dom är ju redan klara och kokas snabbt i den heta såsen
Recept hemmagjord tortellini/ravioli whatever. Homemade pasta. Räcker till kanske 5-6 portioner. Jag fick massa deg över som jag tänkte ha till imorgon eller frysa ner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.