Cayennehalstrad Röding med Misostuvad Spetskål
Arwid
Arwid

Cayennehalstrad Röding med Misostuvad Spetskål

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 4 röster

Ingredienser

  • Fisken
  • 2 st rödingfiléer
  • 2 nypor cayennepeppar
  • sesamfrön
  • Kålen
  • 1 st spetskålhuvud
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk färsk röd miso
  • 3 msk Maizena
  • 1 st charlottenlök
  • 1/2 lime

Beskrivning

    Kålen:
    1. Strimla kålen halvgrovt
    2. Strimla löken fint
    3. Fräs löken och kålen i en kastrull
    4. Häll på grädden och mjölken så att det täcker, ta inte allt på en gång
    5. Lägg i miso
    6. Låt kålen sjuda en stund så det bli mjuk men fortfarande krispig
    7. När den känns klar men fortfarande är för tunn så red den med lite Maizena
    8. Smaka av med pressad lime, salt och svartpeppar

    Fisken:
    1. Värm en stekpanna med rikligt med smör
    2. Stek fisken endast på skinnsidan tills den början bli klar i kanterna men fortfarande ser rå ut ovanpå

    Uppläggning:
    1. Lägg kålen underst
    2. Lägg fisken ovanpå, fortfarande lite rå ovanpå
    3. Krydda fisken ovanpå med cayennepeppar och sesamfrön
    4. Ta din gasolbrännare och bränn av kryddorna på fisken, det råa blir då tillagat samt att den är lite rå i mitten. (vill man ha fisken mer tillagad så stek den bara mer)
    5. Servera med limeklyfta

    Smaklig spis!!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.